Incall praha vaimo venäjältä kokemuksia

Luulen että on nykyään kaikissa EU maissa vain reseptillä. Korjatkaa jos olen väärässä? Ei kyllä tullut kysyttyä. Tsekeissä, kuten ilmeisesti kaikissa EU maissa, potenssilääkkeet ovat reseptilääkkeitä. Tsekkien käytäntöä on minulta muutaman kerran kyselty privaviesteillä, ja yksi turskaveli kertoi privaviestissään että Romaniassa potenssilääkkeitä sai apteekista ilman reseptiä. En ole itse Romaniassa käynyt, enkä tiedä tämän päivän tilannetta.

Mutta niin kauas ei kyllä kannata ainakaan pelkästään potenssilääkkeiden takia matkustaa. Kyllä ne lemmenrohtoasiat kannattaa hoidella Suomessa kuntoon, ja sitten lähteä viihteelle vaikkapa esimerkiksi Prahaan. Suuri kiitos mainiosta Prahan rapsasta sinulle nimimerkki manaus. Tuo oli kyllä hyvä vihje Prahan matkaajille, että asunnon voi vuokrata kätevästi myös yksityiseltä, eikä aina tarvitse asua välttämättä hotellissa. Tuollaisella suuremmalla porukalla matkatessa se on lisäksi hyvin edullinen vaihtoehto.

Tai jos haluaa asustella Prahassa vaikka useamman viikon, niin se on paljon mukavampi vaihtoehto kuin hotelli. Jablkohan on kirjoittanut vuokraavansa aina samaa tuttua hyvin varusteltua honeistoa ja on viihtynyt hyvin. Viimeksikin häntä oli ystävällisesti vielä viinipullo jääkaapissa valmiiksi odottamassa. Asunnot ovat tosiaankin hyvin varusteltuja. Pyykin- ja astiainpesukonetta myöten. Siivouksen voi sopia vaikka kerran tai kaksi viikossa.

Se on kyllä mukava kun voi nauttia itse tehtyä aamiaista ihan rauhassa tai mennä syömään aamiaisen vaikka viereiseen cafeteriaan. Tiedäthän kyllä, että privatissa se puoli tuntia maksaa kr. Ymmärrän kyllä erinomaisen hyvin, että vaikka henki olisi kuinka vahva, niin liha on välillä heikko ja harhaileva. Kun halu yhtäkkiä iskee, niin se täytyy sitten tietenkin tyydyttää.

Itse olen myös aikoinani harrastanut paljonkin seksin ostamista katuprostituoiduilta. Niistä nuoruuteni tuhruisista interraileista on jäänyt erikoisesti mieleen Barcelona. Siis tämän pillun ostelemisen puitteissa. Varmaankin suunnilleen se viimeinen kilometri kävelykatu Ramblasia satamaan päin oli yhtä tuntihotelli aluetta. Iltaisin oli kyllä vilskettä. Katuhuoria oli seksiä myymässä varmaan monia satoja, jos ei jopa tuhansia.

Siinä oli oululaispoika aika ihmeissään. Monena kesänä tuli kesätienestit sitten ihan konkreettisesti nussittua huorien perseisiin. Mutta porttikongissa en kyllä muista koskaan huoraa nussineeni. Sitä varten oli kyllä aina ne tuntihotellit siinä vieressä. Siviilissä on kyllä tullut touhuttua mitä erilaisemmissa paikoissa.

Interrailaajan matkakassa ei tietenkään ollut mikään kovin suuri, joten vaikka seksin ostaminen Ramblasilla olikin hyvin edullista, niin kyllä se aina kunnolla kirpaisikin. Muistan baarissa Ramblasilla kerran oluen ääressä miettineeni, että menenkö illalla huoriin vai brittiläisen punkbändi Stranglersin keikalle.

Päätöksen tekeminen oli vaikeata, kun rahat eivät oikein olisi riittäneet molempiin kulttuurinautintoihin. En sitten kyennyt tehdä valintaa, vaan otin molemmat vaihtoehdot. Säästelin sitten muutaman päivän vähän syömisissä.

Sitten kun Barcelonasta lopulta päästiin irti kun matkakassan ylimääräiset rahat oli nussittu , niin suunnattiin yleensä Rooman, Firenzen ja Venetsian kautta Unkariin. Suomalaiset eivät lisäksi tarvinneet Unkariin viisumia tai oikeastaan tullimiehet kirjoittivat sen haluamallesi ajalle siinä junassa. Mikä seikka suuresti ruotsalaisia ja amerikkalaisa reilaajia hämmästytti ja vitutti.

Heidän kun oli täytynyt anoa viisumi jo hyvissä ajoin suurlähetystöistään. Budapestissa ja Balatonilla oli sitten mukava viettää lomaa vähän pienemmälläkin budjetilla, kun ei halunnut palata etuajassa Ouluun Rattorilupille ja tunnustaa että matkakassa oli nussittu jo heti kohta Barcelonassa. Ja lisäksi unkarilaiset nuoret naiset olivat hyvin kiinnostuneita suomalaisista nuorista miehistä. Suomi ja suomalaiset kun olivat ainoa länsimaa jota Unkarissa oli uutisoitu ja kehuttu. Ja kun vielä oltiin sukulaiskansojakin.

Kovin hyviä muistoja minulla Balatonilta on. Ja sitten taas vaihteeksi Prahaan. Tuo seksiklubi K5 on kyllä minunkin mielestäni tosi mainio paikka.

Minulla ei kyllä ole kokemusta kovin paljon Euroopan seksiklubeista, mutta ainakin Prahassa K5 on mielestäni sen scenen paras paikka. Siellä on ystävällinen palvelu, rento fiilis ja naiset ovat kauniita. Nämä teemahuoneet ovat hauskoja. Olen myös itse viettänyt "roomalaisia orgioita" tässä Rooman antiikin tyyliin sisustetussa huoneessa. Ihan halpaahan se lysti ei ole, mutta kaikkihan on niin kovin suhteellista. Kirjoitit maksaneesi oluesta kr. Prahassahan se on paljon, mutta Suomen hintoihin verrattuna 3.

Edullisin tapa harrastaa seksiä Prahassa ovat juuri nämä privatit. Minulle ne sopivat erinomaisesti, mutta ymmärrän kyllä hyvin että privatit eivät ole kaikille se mieluisin tapa. Privateissa käydessä täytyy nähdä itsekkin hieman sitä vaivaa, kun tutkii tarjontaa, soittelee tai tekstailee ja sopii tapaamisia.

Nämä Showparkit suosittelesin kyllä ehdottomasti tätä Showparka DaVincia ja seksiklubit ovat siinä mielessä tietenkin mainioita paikkoja, että niihin voi vain kävellä sisään ja juoda drinskuja ja katsella strippausta ja jutella naisten kanssa ja tehdä sitten sen valintansa.

Ja alkaa sitten touhuta mieleisensä naisen kanssa. Minä itse olen kuitenkin enempi sellainen privattimies. Tästä Viagrasta eli Sildenafilista yhä esiintyy harhaluuloja. Reseptin kirjoittaa lääkäri kuin lääkäri. Sitä ei kannata kysellä privoista tai seksiklubeista. Kolmikymmenvuotisen sodan aikana suomalaisten hakkapeliittojen ruokahuolto Euroopan turneen varrella oli järjestetty varsin yksioikoisesti.

Otettiin ruoaksi matkanvarrelta mitä saatiin, ja jos ei saatu niin ryöstettiin. Tällaiseen ei modernin hakkapeliitan tarvitse enää turvautua vaan mm. Prahassa nälän poissa pitämiseen löytyy yllinkyllin vaihtoehtoja. Vaikka ruokapuoli onkin varmasti kattaukseltaan vaihtunut suuresti aikojen saatossa on sen huuhtelemiseen alas edelleen vanha ja hyväksi koettu tapa — olut.

Olen aiemmin listannut muutamia paikkoja kurnivan vatsan selättämiseen, mutta kerronpa tähän väliin uusista tuttavuuksista joita viime reissullani kohtasin ja löysin. Granadon kanssa olemme olleet varsin harmistuneita Jan Paukertin voileipä ravintolan sulkeutumisesta Narodnikadun varrella.

Herkullisilla voileivillä tuli itsekin paikattua moni hiukova olotila kävellessäni keskustan katuja. Aivan lähimaisemista en mitään vastaavaa uutta paikkaa löytänyt, mutta myöhemmin keskustan pohjoislaidalta osoitteessa Dlouhá 39 tupsahti eteeni Sisters, chlebicky Praha http: Täällä sai Kc hintaan herkullisen näköisiä leipiä.

Etenkin ne kinkulla päällystetyt maistuivat tälle hakkapeliitalle: Paikka on tiloiltaan hieman pieni ja väkeä sisällä piisasi, joten istumapaikan saanti ruokailun ajaksi oli hieman hankalaa. Eli ei vielä vetänyt vertoja entiselle Jan Paukertille.

Enkö osannut etsiä vai mikä, niin nämä hyvät voileipä putiikit jäivät jotenkin löytymättä keskustan alueelta muutoin. Läheltä Dlouha katua löytyy osoitteesta Zlatnická 11 burgeripaikka Cafe Palanda http: Paikkaa on kehuttu monessa blogissa yhdeksi parhaimmista hampurailaispaikaksi.

Itse kävin siellä lounasaikaan, joten listalta ei ollut valittavana kuin yksi burgeri mutta hyvin maittava taisi olla jokin Bacon burger Miinusta paikalle tuli vain siitä, että ainakin lounasaikaan paikka oli kuin ammuttuna täyteen kielii kai hyvästä ruoasta ja sisällä ilma oli huono, lämpötila lähenteli huonosti lämmitettyä saunaa.

Palvelu oli kuitenkin ystävällistä ja ripeää, eikä mitään fuskausmeininkiä ollut havaittavissa. Mutta paras burgeripaikka oli vielä tuolloin löytämättä ja ilokseni se löytyikin tutuilta Namesti mirun kulmilta: Ravintolan edessä mukava patioalue auringonvarjoineen rakennettuna sellaiseksi korokkeeksi keskelle jalkakäytävää ja sisällä mukavammin tilaa kuin Palandassa.

Täällä istuessasi ensimmäiseen tilaan voit seurata burgerisi valmistumista, koska kokit hääräävät tiskin takana edessäsi. Tunnelmaltaankin hieman rauhallisempi ja hiukkasen halvemmat hinnatkin löytyivät. Hampurilaiset olivat sitten aivan mahtavia ja nyt osaan itsekin sanoa, että jauhelihan raaka-aineella on väliä. Nettisivujen kuvat hampurilaisista eivät yhtään sievistele sitä mitä käytännössä nokan eteesi saat, burgerit ovat tosiaankin noin maittavan näköisiä!

Tarkkaavaisimmat lukijat ovatkin jo tässä vaiheessa ymmärtäneet paikan toisenkin hienouden, matkaahan ei ole tästä sitten Sexy Pragueen tai Top Privatiin kuin se m. Aivan ideaali sijainti akkujen lataukseen siis ; Koska iltariennot ovat iltarientoja ja kaupungilla on mukava kuljeskella päivällä, niin stoppi paikoiksi täytyy löytää myös kahviloita. Venceslauksen aukion ja sen läheisyydessä olevien isojen katujen varsilla patiokahviloita riittää.

Nämä ovat kuitenkin varsin hälyisiä ja hinnatkin turisteille suunnattuja. Hyvä ja hinnoiltaan kohtuullinen kahvila löytyy Kaarlensillan ja Venceslauksen aukionväliltä Liliova kadulta, nimeltään Choco Café U Červené židle http: Asiakaskuntana niin nuoret kuin vanhatkin.

Kävin täällä useampaan otteeseen ja aina löytyi mukavasti istuinpaikkoja. Kahvit löytyvät näppärästi menuulta, mutta makeat kakkupalat kannattaa valkata valmiiksi jo sisään mennessä vitriineistä eli katsoo mitä tahtoo ja painaa vaikka mieleensä kakun tsekinkielisen nimen. Huomasin, että tarjoilijat ehdottavat yleensä muutamaa erilaista vaikka vitriinissä löytyy sorttimentteja heti sen kymmenen.

Toisena mukavana paikkana täytyy pitää Mustan Madonnan talossa löytyvää kubistista kahvilaa, Grand Café Orient Ovocný trh Jos tänne menee ja sää on hyvä, niin kannattaa hakeutua yläkerrassa ulkoterassille. Sieltä on mukava tiirailla alla menevää väenhyörintää kahvien lomassa. Kun kahvittelut on kahviteltu, niin olutkin maistuu jonkin ajan kuluttua. Uusia paikkoja oluelle löytyy tietysti vähän joka kulmalta tässä oluen luvatussa maassa kuriositeettina mainittakoon, että jossain päin tsekkejä järjestetään myös pariskuntienvälisiä oluenjuonti kilpailuja — tällaista paikallista akankantoa siis mutta ei niin hikistä puuhaa ; Pilsner Urquell on varmasti se tunnetuin merkki oluista, jota myös Granado pitää sinä parhaimpana.

Olueen voisi ajatella myös kuuluvan henkisen puolen, liittyen oluen juojan sen hetkiseen sieluntilaan ja tietysti paikkaan. Kukapa kiistäisi sitä, että rentoutuneessa olotilassa, hyvällä mielellä ja ehkäpä onnistumisen onnellisessa mielentilassa johtui sitten mistä johtui se nokan eteen kannettu olut maistuu siltä parhaimmalta: Los v Oslu pubin vehnäolut Chlumetsky vit on itselleni sen autenttisin Prahaan vievä maku, johon yhdistyy niin monia kokemuksia ja nauravaa tunnelmaa.

Eli summattuna voisi sanoa, että oluen paremmuudesta ei kannata kinata. Jokaiselle se on omansa. Mutta listaanpa muutaman uuden olutpaikan, joita Prahan matkaaja voi kokeilla — ehkäpä niistä löytyy se oma paras kuin myös se olutkin. Pilsner Urquell on monen paikan listalla tarjolla ja varmasti kyseessä onkin sama tuote. Eroavaisuuksia maussa on kuitenkin aistittavissa ja sen täytynee liittyä siihen kuinka olutta paikassa varastoidaan.

Mielestäni puraiseva kirpeä alkumaku ja jälkimaku puuttuivat, eli oli vähän kuin jo aukaistusta pullosta tarjoiltua. Sisään mennessä oikealle mennään pubin puolelle, jossa tiskin takana vartoo kaksimetrinen rautakourainen jättiläinen sanomatta aluksi sanaakaan. Aivan baaritiskin vieressä asiakkaan näkökulmasta vasemmalla on kanta-asiakkaiden pöytä, joten siihen älä istahda — jos et sitten kanta-asiakas ole. Maksaa voi heti suoraan tiskillä tai tilailla kuitin myöhemmin jos useamman juokaisee.

Tasaraha 50Kc on hyvä puolenlitran tuopista sisältäen juomarahankin jättiläiselle: Omalle suulleni maistuvinta Urquellia tarjoili Prahassa Lokal-ketjun paikat http: Linkin takaa näkee, että näitä Lokal-ketjun paikkoja on useita pitkin kaupunkia.

Mutta kolmessa näissä käyneenä sanoisin, että Urquell on kussakin yhtä hyvää! Maku on voimakkaampi ja hieman puraisevampi. Näitä paikkoja suosittelisin, jos oikein hyvää Urquellia tahdotte reissullanne maistaa.

Oli todella mukava lämpimänä päivänä hakea joko tiskiltä tai tilata ohi viilettävältä tarjoiljattarelta tuoppi ja saapastella pubin ulkopuolelle ikkunasyvennykseen nojailemaan ja nauttimaan tuopista — seuraten samalla kadun vilskettä. Hanasta löytyy Klubista tsekkiläisiä pienpanimoiden erikoisuuksia, jotka vaihtuvat varsin nopeaan tahtiin. Kannattaa siis tilata sellainen tasting-kierros aluksi ja maistella pienemmillä annoksilla hanat läpi, ja tämän jälkeen juoda oikea tuopillinen sitä itselle maistuvinta.

Klubilla näyttäisi olevan edelleen hanassa Břevnovský klášternín Benedict, mielestäni tosi hyvä suodattamaton lager. Palvelu oli ammattimaisinta, mitä vastaan on tullut. Tsekkiä puhumattomat ovat yhtä tärkeitä asiakkaita kuin paikallisetkin ja kaikki juomanlaskijat, jotka kohdalleni sattuivat osasivat palvella mutkattomasti englanniksi. Klubin alakertaan pääsee myös syömään, ja koska paikka on iltaisin suosittu niin pöytävaraus kannattaa tehdä.

Pullosta löytyy sitten toistasataa eri olutmerkkiä, joten täällä kannattaa käydä selaamassa valikoima lävitse. Voi olla hyvinkin niin, että se kotimaassa kerran maistelemasi ainutlaatuinen olut löytyy täältä. Ja muistutuksena, että hanaoluita sekä pullo oluita voi ostaa itselleen myös mukaan. Hyvänä olut säilyy noin vuorokauden, joten tuliaisiksi sitä ei kannata ostaa — tuoretuote kun on: Jiriho z Podebradyn metroaseman läheltä löytyy pubi nimeltään Beergeek http: Tämä on pienehkö, sisutukseltaan pelkistetty ja skandinaavisen näköinen.

Hanasta löytyy parisenkymmentä olutta ja pulloista sitten vaikka kuinka ja paljon. Tämä ei ole niinkään tsekkioluisiin keskittynyt vaan maiden kirjo on runsas. Kävin täällä parisen kertaa iltasella, jolloin porukkaa kyllä piisasi. Hyvä palvelu on plussaa, mutta atmosfääriltään liian moderni paikallisuutta hakevalle. Olutvaihtoehdoissa toisaalta riittää, joten jos erikoisuuksia on hakemassa niin tänne kannattaa poiketa — ovathan ne privaatitkin taas ihan kulmilla ; Ja Prahan useilta maalaismarkkinoilta kannattaa ehdottomasti kokeilla tarjoiltavia oluita!

Namesti rebublikylla on hyvät pienet markkinat ainakin arkipäivisin. Tarjolla on kaikennäköistä ostettavaa ruoasta käsitöihin. Itse suosittelen vaikka pikkulounaaksi ostamaan markkina-alueen kaakkoisnurkalla tai itäosa paremminkin kojuansa vierekkäin pitävien makkaranmyyjän nainen ja oluen myyjän mies torimyymisiä. Nainen myy sujuvalla englannilla villisika ja peura makkaroita leivän kanssa ja vieressä mies myy perhepanimo Berounský medvědin oluita tuoppeihin http: Oluet ovat jälleen ihan taivaallisia janonsammuttajia ja kyytipoikia makkaralle!

Penkkejä ei ole, mutta istahtaa voi viereiselle kiveykselle, jotka toimivatkin penkkeinä puiden ympärillä. Vieressä voi nukkua myös paikallisia pultsareita, mutta heistäpä ei kannata välittää — antaahan nukkuvat. WC-reissulle voi sitten hilpaista viereisen Palladium ostoskeskuksen yläkerrokseen nappaa heti oven edestä ne pisimmät yläkertaan vievät liukuportaat.

Ei ole tyhjään mitään wc-maksuja ja paikka on todella puhtaana pidetty. Toinen hyvä paikka kokeilla pienpanimoiden oluita toreilla on Jiriho z Podebradyn puisto Vinohradyssa. Jostain kojusta voit ostaa vaikka piiraita lounaaksi ja toisesta olutta. Niinpä niin, millainenhan paikka Prahakin olisi jos protestantit olisivat olleet voitokkaita aikoinaan Iltaisin sen hoitavat Prahan privaatit ja klubit, mutta päivällä kannattaa tästä kulttuurikaupungista ammentaa kaikki mitä vain jaksaa syödä: Granado on kehunut, ja ei turhaan, Veletržní palácin taidemuseota http: Esillä on niin nykytaidetta kuin vanhoja teoksia.

Oma huomioni kiinnittyi tsekkiläisten taiteilijoiden romantiikan ajan teoksiin, sillä enpä ole nähnyt vielä muualla niin paljon tissejä ja pyllyjä öljyvärein maalattuina yhdellä seinällä: D Jotenkin sopii tuohon tsekkiläiseen mielenlaatuun ja avaa verhon takaa historiaa — erotiikalla on pitkät perinteet tässä maassa ; Tänne pääsee katevästi keskustasta ratikoilla, esimerkiksi 24 tuo hakkapeliitan Vaclavin aukiolta suoraan oven eteen tänne Vltavan pohjoispuolelle.

Taidekierroksen jälkeen on sitten vaikka hyvä köpötellä takaisin keskustaa kohden Letnan puiston kautta ja siemaista tuopillinen olutta katsellen ohi juoksevia elävän elämän Venuksia — pohdiskellen näiden maalauksellisia vartaloita ; Alfons Mucha museo http: Hänen art noveau-tyylin maalauksia on hienoa ihailla ja mielessään siirtää itsensä tuonne luvun alun iloitseviin tunnelmiin.

Museon yhteydessä on tietysti pieni myymäläkin, josta saa ostettua vaikka parimetrisen posterin omalle seinälleen roikkumaan. Ehkäpä vaikka hyvä lahjaidea tai tuliainen, jos tällaisesta tykkää. Ehkä tuntemattomampi, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen on mielestäni myös tsekkiläisen sarjakuvataiteilijan Jan Saudekin tuotanto.

Näihin pääsee tutustumaan kahdessakin paikkaa Prahassa. Pubi on todella miellyttävä, palvelu jälleen ystävällistä ja ripeää, joka on varmaankin pieni poikkeus tällä muutoin turismin kyllästämällä osalla kaupunkia. Museokierros on aina opastettu ja sitä kannattaa kysyä tiskiltä. Tämä näyttely on käsittääkseni rakennettu Saudekin sukulaisten hyväksynnällä ja pääpainona on taide.

Jan Saudekilla on myös taiteilija tytär Berenika Saudkova http: Toinen Jan Saudekin ja valokuvaaja veljensä Kaj saudekin töitä esittelevä näyttely löytyy Vanhan kaupungin aukiolta http: Tässä näyttelyssä on esillä niin Janin piirroksia kuin Kajn valokuvia. Mutta tämä näyttely on enemmän bisnesorientoitunut, kuin taiteeseen suunnattu.

Mutta hyvä paikka kuitenkin käydä, jos heidän taiteestaan pitää. Tällä hetkellä siellä katuja mittaaville hakkapeliitoille suosittelen pitämään nestetankkauksen kunnossa vaikka mainitsemieni pubien antimilla, syömään hyvin, nauttimaan kulttuurista vaikka noiden gallerioiden muodossa ja ottamaan rennosti: Tässä on ollut juttuja niin klubien kuin privaattien paremmuudesta, mutta näkisin asian olevan tietysti kuin oluiden kanssa konsanaan, jokaisella on se oma suosikki.

Klubeilla on ehkä enemmän tuumauksen varaa mutta pörssille kalliimmat hinnat — privaateissa on huokeampaa mutta hyvien löytäminen on hieman työläämpää. Enemmän kuitenkin painottaisin hakkapeliittojen käytöstä näissä paikoissa — sinapit rinnuksilla ja tukevassa etukenossa on turha odottaa kummoistakaan kunnioitusta oven avaavilta leideiltä, tavallisia ihmisiä kun hekin ovat. Kun pääsee heidän kanssaan jutteluväleihin, niin paljastuu että he ovat todellakin tavallisia iloineen, huolineen ja murheineen.

Piristäkäämme heitä siis hyvällä käytöksellä ja pienillä lahjoilla, niin molemmin puolinen kunnioitus säilyy — ja varmaankin myös kasvaa: Ehkäpä näistä johtuvat jotkin täälläkin kerrotut oharit privaatteihin varattuihin aikoihin. Ikäväähän se on näin luterilaiseen kuriin tottuneille, mutta ehkäpä meidänkin olisi huomattava ettei kaikki ole mekaanista suorittamista vaan tunteillekin on sijaa. Mutta kaikkinensa — nauttikaa Prahasta sen eri muodoissaan.

Kokeilkaa rohkeasti ja matkailkaa ydinkeskustankin ulkopuolelle katsomaan sitä Prahan tavallista hyörinää. Sieltä saattaa näet löytää juuri sen itselle aidoimman Prahan: Jotenkin tuntuu, että piletit uuteen reissuun alkavat kohta takataskussa poltella Aivan ensimmäiseksi suuri kiitos taas jablkolle. Jablko laittaa jälleen kerran sellaisen postauksen, että se saa ajatukset liitelemään kohti Prahaa.

Suomen ankea kesä ja impivaaralaisen monokulttuurin puhemiehet unohtuvat. Prahassa ihminen on Euroopan sydämessä. Olli Immosen Oulussa lähinnä vaan syvällä eurooppalaisuuden persereiässä jumittuneena jonnekkin Perämeren pohjukkaan.

Prahassa ei hakkapeliitan tosiaankaan tarvitse enää ryöstellä ruokaansa ja juomaansa, kuten vielä vuotta sitten. Nyt pöytä on katettu valmiiksi hakkapeliitalle ja virvoittavia ruumiin ja sielun nautintoja on yltäkylläisesti tarjolla. Varmaan mikään matkavakuutus ei korvaa, jos Prahassa kuolee nälkään tai janoon tai kärsii pillun puutteesta.

Kyllä se on ihan ommaa tyhmyyttä. Prahaan on kyllä ilmestynyt enenevässä määrin näitä mäkkäreitäkin, mutta hampurilaisten ystävänkään ei kyllä kannata tyytyä siihen mättöön. Tämä jablkon mainitsema Dish http: Olen syönyt siellä elämäni parhaat hampurilaiset.

Ja kuten jablko mainitsi, niin Dishin sijainti on mitä parhain. Muutaman sadan metrin säteellä on kymmeniä privatteja. Dishin terassilla on mukava tankata energiavajetta ja juoda huurteista olutta kun on ensin nauttinut sydämensä kyllyydestä prahattaren sänkykamarikyydeistä. Jablkon mainitsema Dlouha kadun voileipäravintola on minullekkin hyvin tuttu, vaikka ei se mitenkään vedä vertoja kaipaamallemme Jan Paukertille.

Asuin aivan siinä Dlouhan lähellä Josefovissa. Monasti tuli aamiainen sitten syötyäkin voileipäbaarissa, kun en viitsinyt itse alkaa aamiaista värkkäämään. Keskustassa on oikeastaan kaksi suurta baarikeskittymää. Stare mestossa juuri tällä Dlouha ja Jakubska kaduilla ja Nove mestossa Kansallisteatterin lähellä Pstrossova kadun tienoilla.

Niissä kannattaa pyöriä, jos haluaa pois keskustan turistien täyttämistä baareista aitojen prahattarien seuraan. Itse pidän kuitenkin eniten Vinohradyn ja Zizkovin tunnelmasta.

Dlouha ja Jakubska kadun ravintolat ovat aika trendikkäitä muotitietoisine prahattarineen. Jos illalla haluat sinne syömään, niin pöytävaraus on kyllä aivan ehdoton.

Dlouha kadun yllä on muuten yksi näistä David Cernyn hauskoista tilataideteoksista. Kadun yllä roikkuu ilmassa valtava reisiluu. Että ei sitten kannata pimeällä säikähtää sitäkään. Kansallisteatterin läheisyydessä olevat baarit ovat sitten enemmän sellaisen intellektuaalin porukan suosikkipaikkoja. Opiskelijat ja muu yliopistoväki suosivat niitä. Hyviä paikkoja tutustua prahattariin. Suuret klubit ja yökerhot ovat myös siinä lähellä Vltava joen rannassa.

Cafe Slavia on mukava paikka istua iltaa ja seurata prahalaisten elämää. Cafe Slaviassa on myös joka ilta elävää musiikkia tarjolla.

Jablko on kyllä aivan oikeassa siinä, että oluenjuonti Prahassa voi olla parhaimmillaan melkoista filosofiaa ja metafysiikkaakin.

Ihmisen voi vallata sellainen kiusallinen päähänpinttymä, että hän etsii loputtomasti sitä parasta olutta. Ja juuri kun hän on löytänyt mielestään sen täydellisen, sen jumalten juoman, niin sitä tyytyväisenä siemaillessaan mieleen hiipiikin salakavala ajatus, että entäpä jos tuossa kulman takana on oluttupa jossa on tarjolla vieläkin parempaa olutta.

Ja loputon kierre on syntynyt. Kuten jablko kirjoitti, niin Pilsner Urguell on varmasti Prahan yleisin olut. Ja Urguell on myös minun suosikkini. Aloitin sillä Zlaheto Tygrassa, enkä ole nähnyt syytä vaihtaa.

En Pilsner Urguellia enkä Kultaista Tiikeriä. Urguell maistuu minun suussani Prahalta ja Zlaheto Tygra edustaa prahalaista oluttupaa aidoimmillaan. Pääsin istumaan jo kanta-asiakkaiden pöytäänkin. Ja se tuntui kyllä hienolta. Ja se pitää myös paikkansa, että Urguell maistuu eri oluttuvissa hyvinkin erilaiselta. Ja uskon jablkon tavoin, että nuo makuvivahteet johtuvat juuri olutkellarin tynnyreiden säilytyslämpötiloista.

Oulussa saa Oluthuone Leskisessä ja Jumprussa ravintoloilla on sama omistaja Pilsner Urguellia hanaoluena ja vielä aidoista kauniisti muotoilluista Urguell- tuopeista.

Silloin kun ikävä Prahaan käy ylivoimaiseksi, niin hyppään punaisen Helkamani selkään, ja pyöräilen Jumpruun. Urguellin maku on pistävä ja kirpakka kunnes suun hyväilee pehmeä ja voimakas maltaan maku. Kun pitelen sitä kaunista huurteista tuoppia käsissäni ja suljen silmäni, niin voin melkein kuvitella olevani Prahassa. Yksi erottava tekijä on kyllä Urguell tuopillisen hinta.

Jumprussa tuopillinen maksaa 6. Kyllä minun suussani muutkin olutmerkit maistuvat kuin vain Pilsner Urguell. Erityisesti suosin pienpanimoiden oluita. Jablkon mainitsemat Pivovarsky klub ja Pivovarsky dum ovat aivan mainioita panimoravintoloita pivovar tarkoittaa juuri panimoravintolaa maistella tsekkiläisten pienpanimoiden oluita.

Kannattaa tosiaankin ensin tilata sellainen testing- kierros, missä voi maistella pieniä lasillisia hanaoluita, ja sitten tilata se iso tuoppi mieleistään. Pivovarsky dum ei kyllä ole oluttosikkoja varten, sillä siellä oluita maustellaan, kuten jablkokin kirjoitti, hyvin ennakkoluulottomasti vaikka kahvilla, vaniljalla, banaanilla, kuohuviinillä ja kirsikoilla. Itse en ole aina niin kovin mieltynyt näihin kaikkiin hieman eksoottisiin makuyhdistelmiin.

Suuri suosikkini panimoravintoloista on Klasterni pivovar Strahov http: Munkit kyllä osaavat tämän oluen panemisen taidon. Munkkiluostarit säilyttivät ja vaalivat kansainvaellusten sekasorron ja keskiaikaisten vainojen keskellä antiikin kulttuurin perintöä, joka sitten uudenajan alussa, kun aika oli taas kypsä edistykselle, puhkesi kukkaan tieteessä, taiteessa ja arkkitehtuurissa. Ja jonka kulttuurityön hedelmistä mekin saamme päivittäin nauttia.

Tämän lisäksi munkit säilyttivät hyvän oluen panemisen jumalallisen taidon. Näistä kummastakin kulttuuriteosta voi jokainen Prahan matkalainen käydä nauttimassa Strahovin luostarissa: Panimon viihtyisällä terassilla kannattaa maistella nyt kesäisin panimon kausiolutta, eli sitä kuuluisaa vehnäolutta, jota jotkut oluen asiantuntijat pitävät sinä maailman parhaimpana.

Ehkä munkit ovatkin panneet vehnästä sen kauan metsästämäni jumalten juoman. Strahovin luostariin pääsee kätevästi ratikalla numero 22 ja Strahovin luostari on reitin päätepysäkki. Ratikkaa 22 voi suositella kaikille Prahan matkaajille sellaisena maisemalinjana. Ratikkaan voi nousta vaikka Namesti Mirulla ja körötellä keskustan läpi ja Kansallisteatterin ohi Most Legi-siltaa pitkin yli Vltava-joen Mala Stranaan ja kierrellä siellä kunnes noustaan ylös Prahan linnalle ja aina Strahovin luostarin pysäkille asti.

Siinä saa vajaalla eurolla katsella aika hyvän siivun Euroopan kauneinta kaupunkia. Prahan hienoin museo on mielestäni juuri jablkonkin mainitsema modernin taiteen museo Veletrzni Palac. Itse rakennus on messupalatsi ja on valmistunut vuonna Itse rakennus ei kyllä minun silmääni näytä miltään palatsilta, mutta se oli aikautensa suuri funkkisarkkitehtuurin taidonnäyte. Le Corbusier, joka oli arkkitehtuurissa aikansa arvostetuin modernisti ja funktionalisti ja suuri auktoritetti muutenkin, piti sitä Prahan kauneimpana rakennuksena.

Rohkenen olla Le Corbusierin kanssa hiukan eri mieltä. Minä jaksan vaikka joka päivä ihailla tunti tolkulla Raatihuoneen toria ympäröiviä rakennuksia, joidenka pienetkin yksityiskohdat hämmästyttävät minua, mutta Veletrzini Palac tuo mieleeni kotikaupunkini ankeaan DDR: Mutta onneksi DDR ei tule mieleen Veletrzini palacen sisätiloissa, vaan esillä on mielenkiintoisin modernin taiteen esittelykokonaisuus mitä olen nähnyt.

Erityisen mielenkiintoisen siitä tekee se, että museossa on taideteosten ympärillä aikaudelle tyypillisä huonekaluja, astioita, vaatteita, julisteita, tekniikkaa. Taideteos ei siten ole irrallaan historiasta, vaan ympäröivät esineet sitovat sen kiinni kuhunkin aikakauteen. Itse olen erityisen kiinnostunut luvun lopun ja luvun eurooppalaisesta maalaustaiteesta, jota museossa onkin esillä kattava kokoelma.

Siinä ymmärtää hyvin, kuinka Edgar Degasin vielä realistisesta ilmaisusta vähitellen siirryttiin impressionismiin August Renoirin, Camillo Pisarron ja Calude Monetin kautta. Impressionismista siirryttiin sitten kuuluisan jälki-impressionistin Vincent van Goghin johdolla ekspressionismiin jota edustivat Henri Matisse ja Paul Gauguin. Viimeistään Gauguinin Ranskan Polyneesiassa maalaamia alastomia naisia katsellessa Granadolla tulevat mieleen Prahan privattien lihalliset nautinnot.

Mutta ensin on katsottava vielä Marc Chagallin maalaukset ja tietenkin Picasson sekä kuvanveistäjä Rodinin luomukset jotka yllätys yllätys kuvaavat niin usein sitä kaikkia miehiä kiinnostavaa naisen lantion kaarta.

Tämän kulttuuripläjäyksen jälkeen illan ohjelma on sitten taputeltu. Privattiin täytyy päästä taas touhuamaan. Viihtyisä kahvila on toisessa kerroksessa ja jo noustessa portaita kannattaa pysähtyä hetkeksi ja nostaa katseensa ylöspäin. Näkymä on vähintäänkin hämmentävä. Grand Cafe Orient on interiööriltään kuin elävä kubismimuseo ja kuten jablko kirjoitti niin kapeahkolta terassilta on mukava seurata prahalaisten katuelämää.

Kahvilassa on muuten usein pianisti viihdyttämässä. Ja talon kolmannessa kerroksesta löytyy kubismimuseo. Prahan hienoin ja kaunein museo on kuitenkin ehdottomasti Praha itse. Varmasti yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Jos ei sitten se kaunein. Praha selvisi toisen maailmansodan hävitykseltäkin lähes täysin vaurioitta. Ehkä kukaan ei raaskinut sitä pommittaa. Ja historia oli Prahan säilymisen kannalta suosiollinen, mutta ei välttämättä tsekkien kannalta.

Tsekkoslovakian kohtalo sinetöitiin jo ennen sotaa syyskuussa Munchenissä. Hitler esitti, että jos hän saa nämä Böömin ja Määrin alueet, joissa oli huomattava saksalaisperäinen väestö, itselleen, niin hänellä ei ole Euroopassa muita aluevaatimuksia ja Ranska ja Englanti saavat olla Saksalta rauhassa. Britannian Neville Chamberlain ja Ranskan Edouard Daladier raukkamaisuuttaan ja typeryyttään suostuivat Hitlerin ehtoihin, ja niinpä Tsekkoslovakia menetti strategisesti tärkeimmät rajapuolustusalueensa ja aseteollisuutensa.

Tsekkoslovakialaisten mielipidettä asiaan ei tietenkään kukaan kysynyt. Heitä ei oltu kutsuttu edes koko kokoukseen. Hitler sai siten ilmaiseksi himoitsemansa Tsekkoslovakian Tsekkoslovakia oli muuten Euroopan teollistuneimpia maita ja luvuilla hiilen ja terästeollisuuden sekä Skodan sotatarviketehtaat.

Ostravasta tuli sitten Saksan sotatarviketeollisuuden keskus. Historian suurin typerys oli kyllä Englannin pääministeri Neville Chamberlain, joka Helmikuussa Saksa miehittää Prahan.

Englannissa ja Ranskassa oltiin hiljaa. Siellä vähän ehkä hävettiin. Hitler juhlisti valtaustaan Prahan linnassa. Adolf, joka oli maailmanhistorian tunnetuin kasvissyöjä ja raittiusmies, söi Prahan linnassa runsaan lihaisen illallisen ja joi palan painikkeeksi monta kolpakollista hyvää tsekkiolutta.

Slovakia liitettiin Saksaan ja Tsekeistä tehtiin Saksan valtakunnan protektoriaatti. Tsekkiläiset omaksuivat taas passiivisen vastarinnan mentaliteetin. Kunnon sotamies Svejk kertoili taas juttujaan U Kalichassa. Maan alla toimiva vastarintaliike halusi näyttää voimansa ja murhasi vuonna Saksan korkeimman virkamiehen Tsekeissä eli Valtakunnan protektorin Reinhard Heydrichin.

Kiitokseksi tästä saksalaiset polttivat Lidicen ja Lezakyn kylät. Miehet tapettiin ja naiset ja lapset lähetettiin keskitysleireille. Prahaa ei pahemmin tuhottu. Toukokuussa kun Berliini oli jo antautunut ja Saksa hävinnyt sodan, niin Prahasta poistuvat saksalaisjoukot saivat käskyn räjäyttää Prahan Raatihuoneen taivaan tuuliin. Pommi oli kuitenkin sen verran pieni, että Raatihuoneesta tuhoutui vain toinen siipi, eli noin yksi kolmasosa.

Astronomisen kellon puoleinen osa säilyi ehjänä. Itse haluan ajatella, että se ei ollutkaan epäonnistuminen, vaan päinvastoin onnistuminen. Pioneerit eivät ehkä tahallaan halunneet laittaa sellaista pommia että koko Raatihuone ympäristöineen olisi tuhoutunut.

Ehkä siellä oli puikoissa juuri se oikea saksalainen mies joka halusi säilyttää Astronomisen kellon myös jälkipolvien ihailtavaksi. Raatihuone on tänäkin päivänä torso. Toinen siipi puuttuu siitä yhä. Sen tilalla on pieni ja viihtyisä puisto. Prahalaiset järjestävät aina epäsäännöllisen säännöllisesti arkkitehtikilpailuja Raatihuoneen tuhoutuneen osan korvaamiseksi. Mutta ne eivät tule koskaan tuottamaan tulosta. Voittajasta ei synny yhteisymmärrystä.

Raatihuone on kaunis ihan tällaisenaan. Vajavaisuus muistuttaa meitä siitäkin historian ajasta. Kerrotaan tarinaa, että Tsekkoslovakian presidentti Eduard Benes Tsekkoslovakian presidentti myös ennen toista maailmansotaa esitteli vuonna tunnetulle amerikkalaiselle historioitsijalle A.

Taylorille kaupunkia katsellen Prahan linnan luota alas Vanhaan kaupunkiin, ja virkkoi: Keski-Euroopan ainut vaurioitumaton kaupunki. Ja kaikki minun ansiotani. Prahalaisia vaivaa kyllä pieni itseriittoisuus, mutta sulatan sen. Kukaan ystävistäni ei edes kunnolla kysynyt, että minkä takia vietin vaapaa vuoteni juuri Prahassa. Heille se tuntui olevan itsestään selvyys. Kuin joku maailman luonnollisin asia.

Kun lähdin pois, niin sitten kyllä kysyttiin, että enkö ole viihtynyt kun niin äkkiä lähden pois. En kyllä tarkoita mitenkään, että prahalaiset olisivat selvinneet ilman suuriakin kärsimyksiä toisen maailmansodan saksalaismiehityksen ajoista. Kaikki inhimillinen hätä, puute ja väkivalta ovat olleet hyvin kouriintuntuvasti läsnä.

Suomalaisen niitä asioita on edes vaikea kuvitella. Tsekeissä on juutalaisia enää muutama tuhat. Natsit tuhosivat Tsekin juutalaiset lähes tyystin. Terezinin keskitysleirille vietiin 73 Määrin ja Böömin juutalaista. Heistä Terezinissä kuoli Tuhoamisleireillä Auschwizissa ja Birkenaussa 57 Prahassa on kuitenkin jäljellä pieni mutta vireä juutalaisyhteisö. Prahan juutalaismuseo on aivan ainutlaatuinen esineistöltään.

Museon alkuunpanija on Adolf Hitler. Hitler suunnitteli Prahaan suurta juutalaismuseota "sammuneen rodun elämästä ja turmiollisesta vaikutuksesta ihmiskunnalle". Tässä "disneylandissa" olisivat sitten arjalaisen rodun edustajat voineet vierailla ja tutustua heitä uhanneeseen kauhukuvaan. Ja joku paikallinen "Olli Immonen" olisi "perussuomalaisten" lippis päässä tarjoillut mehua ja keksejä.

Tätä suunnitelmaa varten Hitler roudasi ympäri Eurooppaa ryöstettyä juutalaisesineistöä Prahaan. Niihin aarteisiin voi nyt tutustua Prahan juutalaismuseossa. Prahaan menemiseni oli vähän sattumaa. Tai ei ehkä sitten kuitenkaan. Olin ehkä kaivannut elämääni jotain sellaista sisältöä, mitä olen Prahasta nyt löytänyt.

Joku historia on vaikka alkanut kiehtomaan minua taas aivan uudella tavalla. Olen kyllä aikoinani suorittanut yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon historiasta, mutta historian elävä harrastaminen oli minulta hiipunut. Nyt Prahassa löysin vanhan rakkauteni uudestaan. Ja minusta tuntuu että oma historiankuvani maailmasta on syventynyt. Nuorempana olin kiinnostunut lähinnä valtiollisesta ja poliittisesta historiasta.

Nyt joku kulttuurihistoria kiinnostaa enemmän. Prahan ansiosta maailmani on tullut moniulotteisemmaksi ja värikkäämmäksi. Sanotaan että Praha inspiroi Einsteinin kehittelemään suhteellisuusteoriansa. Praha saa kyllä mielikuvituksen lentämään. Jokaiselle päivälle löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista tekemistä. Illalla voi sitten jossakin privatissa kohdata yön kuin prahattaren kuuman sylin. Prahaan vapautumiseen toisen maailmansodan melskeissä liittyy eräs mielenkiintoinen episodi.

Saksalaiset eivät suinkaan poistuneet vapaaehtoisesti vaan heidät pakotettiin kaupungista ulos. Taistelu Prahasta alkoi 5. Prahalaisia auttoi kenraali Vlasovin joukot, jotka koostuivat sotavangeiksi jääneistä, vapaaehtoisesti puolta vaihtaneista venäläisistä. Vlasovin armeija oli koottu vankileireillä taistelemaan Saksan rinnalla Stalinin armeijoita vastaan, mutta loppukahinoissa Vlasovin armeija käänsikin aseensa saksalaisia Prahassa olleita SS-joukkoja vastaan.

Venäläiset eivät Vlasovin armeijaa rakastaneet. Prahan vapauttamisesta huolimatta sotllaat päätyivät Siperian leireille ja kenraali Vlasov hirtettiin Moskovassa vuonna Historia vaikeni pitkään hänestä, mutta on osittain hänen ansiotaan, että Praha selvisi loppukahinoista niinkin vähin vaurioin.

Vaan Venäjän sisällissodassa vuosina puolestaan seikkaili tsekkilegioona. Se koostui myös sotavangeista, jotka olivat vaihtaneet puolta ja taistelivat Itävalta-Unkaria vastaan. Bolsevikkien kaapattua vallan tsekkilegioona taisteli valkoisten puolella kommunisteja vastaan. Tsekkilegioona piti välillä hallussaan puolta Siperiaa. Sen merkitys taisteluissa oli suuri, mutta se riitaantui vallan kaapanneen Koltsakin kanssa.

Legioona poistui Venäjältä Vladivostokin kautta. Toisin sanoen kotiinpaluu sujui kiertämällä maapallo. Tiesin kyllä että saksalaiset eivät poistuneet Prahasta aivan vapaaehtoisesti. Minneppä he olisivat menneet. Aika karmea tilanne saksalaisilla kun puna-armeija oli jo Prahan porteilla. Sodan viime päivien taisteluissa Prahassa kuoli noin tsekkiä ja ilmeisesti juuri näitä kenraali Vlasovin joukkoja. Sodan temmellyksessä ihmisten kohtalot ovat kyllä arvaamattomia. Sodan päätyttyä sudettisaksalaiset karkotettiin maasta.

Eikait heilläkään ollut oikein mitään paikkaa minne mennä. Sodan jälkeen saksaa puhuvien henki ei ollut Euroopassa kyllä paljonkaan arvoinen. Aika hauska että tsekit pitävät Frans Kafkaa suurena kansalliskirjailijanaan, vaikka Kafka kirjoitti aina saksan kielellä. Kafka on tsekkiläisten suurmies, vaikka en tiedä että osasiko juutalainen Kafka edes kirjoittaa tsekin kielellä.

Mielestäni Kafka ei ole edes ajattelultaan lainkaan tsekkiläinen, vaan puhtaasti saksalaisen kulttuurin tuote. Kun muuten saksankielinen kulttuuri ei Tsekeissä ole niin arvossaan. Keski-Eurooppa on kyllä mielenkiintoinen kansojen, rotujen, kielten, uskontojen ja kulttuurien sulatusuuni. Maiden rajoja on siirrelty aina kulloistenkin tarpeiden mukaan. Siellä on Granadon kaltainen impivaaralainen monokulttuurimies aina välillä meleko ihmeissään.

Taisteluun Prahasta sotkeentui muuten myös virolainen Waffen SS -yksikkökin. He yrittivät antautua länsijoukoille, mutta joutuivat tsekkiläisten vastarintamiesten käsiin. Tsekit eivät erottaneet virolaisia saksalaisista ja surmasivat virolaista sotilasta. Virolaiset eivät olleet syyllistyneet julmuuksiin ainakaan kovin pahasti. Tää on hieno ketju,ehkä hieman koukuttava: Vinohradyn alueelta otin hotellin ku en muutenkaan viihdy iha keskustoissa. Tarkoitus syödä hyvin, oluita maistella,käppäillä ympäriinsä ja ehkä testaa muutamat Privat ;.

Tää on varmaan forkan paras ketju Veli granado tehny huikeeta työtä tän eteen Täällä hehkutetaan paljon privat paikkoja, itselläni on taas haaveena käyttää Prahalaisia pornotähtiä joita löysin escort firmojen sivuilta. Tuntihinnat ovat euron paikkeilla ja 48 tuntia euroa. Olisipa huikeaa viettää 48 tuntia Sharon Pinkin muhkeiden rintojen välissä. Pitkä viikonloppu tuli vietettyä Prahassa.

Ensimmäistä kertaa olin ja kaupunki vei kyllä mukanaan, eli uudestaanhan sinne pitää päästä. Suomalaiselle hinnat on kyllä kohdillaan, eli sapuskat ja oluet lähtee hävettävän halvalla kun vähän katsoo missä ravinteet nauttii. Keskustan kuppilat jätin suosiolla väliin ja suuntasin kulkuja kantakaupungin alueille. Itse vietin yhden päivän ajelemalla sporalla eri linjoja suuntaan jos toiseen, että sai vähän edes kuvaa kaupungista.

Kulttuuria ja arkkitehtuuria kyllä riittää ja ihmiset ovat kyllä ystävällisiä vaikka välillä ei yhteistä kieltä löytynytkään, koska englanti ei kaikilta taivu ei edes nuorilta. Hotellin sijainnista johtuen, niin parin korttelin päässä olleessa Top Privatissa tuli käytyä kahteen kertaan ja ainakin itse tykkäsin tyttöjen asenteesta Paige ja Kristyna ja paikan ilmapiirista.

Vähän kun näkee vaivaa ja valitsee daamin etukäteen niin hyvä tulee. Jos ja kun seuraava Prahan reissu tulee eteen, niin menen tänne myös jatkossa. Puhelimeen vastaillaan heti ja hommat hoituu helposti Ovisummerilla kadulta sisään ja ovikellolla sitten "asuntoon", jossa valittu daami on vastassa ja toivottamassa tervetulleeksi. Sexy Sauna Clubilla tuli vietettyä aikaa 4 tuntia saunoen ja myös sängyillä hikoillen. Kauniita naisia pyörii ympärillä ilman rihman kiertämää niin hiukan hankala siinä on lepotuolissa kylpytakki päällä relailla ja katsella futista screeniltä juomaa nauttien: Itselle jäi kuitenkin mieleen hiukan liukuhihna meininki paikasta ja tyttöjen toiminnasta, vaikka kumpikin tyttö keiden kanssa kävin telmimässä olivat kyllä niin upeita ilmestyksiä että sukat pyöri jaloissa.

Rahamiesten paikka ja isolla porukalla pitää mennä mestoille ja laittaa pöytä koreaksi sekä nauttia kunnon pelimiesten elkeistä. Itse saunoin useampaan otteeseen varvien välillä ja ruokailtuakin tuli sekä limpparia nauttimalla yritin vähentää eri tavoin aiheutettua nestehukkaa. Bisset ja muut vahvemmat virvokkeet esim. Näistä kaikista huolimatta en usko enää meneväni ko. Praha on hieno kaupunki ja paljon jäi näkemättä, mutta seuraavalla kerralla sitten taas vähän enemmän tutkiskelua, että mitä löytyy mistäkin Tämä on ehkäpä Forumin paras ketju - isot kiitokset kaikille kirjoittajille ja pelimiehille ;-.

Aikamoinen leikkuri käy Prahassa. Sexyprague, Tajne Milenky, Privatoffice kaput.. Poliisitädit yrittää suitsia toimintaa? Uskon ja tietysti toivon, että kysymys on vaan siitä että Prahan sihteerikötkin pitävät nyt elokussa lakisääteisiä vuosilomapäiviään. Ja privatitkin sulkevat oviaan. Elokuuhan on tämä keskieurooppalaisten lomakuukausi ja kaikki kynnelle kykenevät siirtyvät meren rantaan tai maaseudun ylängöille Prahan helteitä pakoon.

Syksyllä kaikki on taas toisin. En ole kyllä mistään löytänyt tietoa että viranomaiset sulkisivat privatteja. Enkä sellaiseen ihan äkkiä usko. Ja toisaalta Sladke Pusinky on taas muutaman kuukauden hiljaiselon jälkeen avannut ovensa. Ja osoitekin on sama Na Smetance 4 siinä ihan Riegrovy sady puiston vieressä. Ja Danielasta suuri suositus Granadolta ainakin kaikille tissimiehille. Käsittääkseni SexyPrague on kiinni myös vain pari viikkoa. Helteet kyllä piinaavat nyt Prahaa. Kun katsoin Forecan kymmenen vuorokauden sääennusteen, niin Prahassa oli luvassa joka päivälle se suunnilleen 35 astetta lämmintä.

Ja ne sisämaan helteet ovat kyllä uuvuttavia. Ainakin minulle kun en hellesäistä suuremmin perusta. Jos nyt olette Prahassa reissussa, niin kannattaa elellä säiden mukaan. Nähtävyyksiä ei juuri jaksa katsella, mutta esim. Siinä keskustassa on vaikka Palladium ja Lucerna Palace.

Ja terasseilla varjossahan on mukava juoda virvoittavia juomia ja katsella niitä ohikulkevia kaupungin korkeimmilla koroilla sipsuttavia törötisuisisa blondeja, jotka eivät ole syystä tai toisesta päässeet Adrianmeren rantaan hellettä pakoon.

Hellesäillä prahattaret sipsuttelevat menemään niin paljastavissa ja kevyissä verhoissa, että huonommankin mielikuvituksen omaavan miehen mielessä herää ennen pitkää se tarve. Ja sen tarpeen voi tyydyttää sitten vaikka privatissa. Privatit ovat muutenkin oiva paikka viettää helteisen iltapäivän raukeita hetkiä, koska huoneet ovat ilmastoituja. Mutta helposti siinä lämpötilojen vaihtelussa ja hikoilussa saa sitten kesänuhan. Muita tauteja en ole koskaan Prahan privateista saanut.

Mutta onneksi siihenkin tautiin tsekkiläiset ovat keksineet hyvän lääkkeen, nimittäin Becherovkan. Privatista on mukava suunnata läheiseen oluttupaan paikkaamaan väkisinkin naisten kanssa pelehtiessä syntynyttä nestevajetta Pilsner Urguellilla ja ottaa siihen kyytipojaksi pari napsua Becherovkaa.

Tsekit tosiaankin uskovat että Becherovka auttaa lähes kaikkiin sairauksiin. Ja hyvissä ajoin nautittuna estää jopa niiden ikävien tautien puhkeamisen. Kyllä minunkin uskoni Becherovkaan on aika vahva.

Ainakin hellesäällä naidessa saamani nuhan se aina paransi. Becherovka maistuu kyllä aika karmealta. Melkein yhtä pahalta kuin jeegeri. Siihen imelään yskänlääkkeen makuun varmaan sen sairauksia parantava vaikutuskin sitten perustuu.

Tsekit ja unkarilaiset matkustavat kesäisin sankoin joukoin meren rantaan Kroatiaan ja Sloveniaan. Sinne pääsee Prahasta kätevästi ja hyvin edullisesti junalla tai vaikka bussilla. Itse menin viime syksynä Prahasta junalla Zagrebiin tai oikeammin menin Budapestista Zagrebiin. Sieltä lähdin sitten bussilla kiertelemään Istrian niemimaata. Siellä oli aivan mahtavia lomanviettopaikkoja. Entisiä Itävalta-Unkarin Habsburgien suosimia lomakyliä.

Opatija ja Pula olivat paikkoja joita voin kyllä suositella. Vanhat ja hienot hotellit. Kallioiset merenrannat ja puhdas merivesi. Erinomaiset ruoat ja juomat. Ja mikä tärkeintä, niin tsekkiläisiä, unkarilaisia ja italialaisia naisia sankoin joukoin viettämässä rantaelämää. Siinä rantabulevardin terasseilla oli mukava naukkailla iltaisin slivovitsaa ja katsella, samalla kun aurinko laski Adrianmereen, kuinka naiset promeneerasivat edestakasin tehden itseään huomatuksi.

Sitten yöllä diskoista ja yökerhoista vähän tumpelompikin mies löytää varmasti itselleen naisseuraa. Kunhan vaan käyttäytyy fiksusti eikä tolskaa liikaa sen erinomaisen hyvän luumubrändyn kanssa. Prahan keikalla jäi kaikki paikalliset nähtävyydet väliin. Aikataulu oli tiukka ja piti keskittyä ainoastaan siihen oleelliseen, minkä takia kaupunkiin tuli matkustettua. Suora lento helsingistä oli loistava, pari tuntia ja avot, perillä. Finanssia oli varattu mukaan sen verran ettei se heti kärkeen lopu kesken.

Bussilla olisi päässyt puoli-ilmaiseksi keskustaan, mutta pakottava tarve reisien välissä käski valitsemaan taksin. Taksikaan ei maksanut kun sen 30 euroa, mutta sillä olikin sitten sujauksessa perillä showparkin: Sisäänpääsymaksu olikin sitten voimassa seuraavan 24 tuntia, joten n. Klubilla oli kaksi osastoa, jotka pystyi kävellen kiertämään läpi.

Vapaat tytöt seisoivat ovella esitellen itseään joten valinta oli melko helppo tehdä ulkonäön perusteella. Juttelemaan ei ollut tarkoitus alkaa, tai muutenkaan tarkempaa tuttavuutta tekemään. Jokaisessa huoneessa oli sängyn lisäksi WC tila missä oli suihku ja suihkussa käynti olikin ehdoton vaatimus jokaseilla panokerralla, joita sitten tulikin siihen kahteen vuorokauteen seitsemän kappaletta, kertaalleen joutui sisäänpääsy lipun päivittämään.

Laaki ja vainaa oli suurinpiirtein 50e kun tyytyi 25 minuutin pussien tyhjennykseen. Viimeisen vedon jälkeen olikin sitten taas raikkaan suihkun jälkeen helppo surauttaa taksilla takaisin lentoasemalle, ei sentään saman kuskin kyydittämänä: Respektiä nimimerkille isotkulkuset myös näin julkisesti, sillä juuri tämänkaltaisia rapsoja tämä ketju kaipaakin kaiken tuon off-topicjaarittelun tasapainoksi.

Niin viihdyttäviä kuin ne pitkät postaukset saattavatkin joillekin olla, niin en oikein itse jaksa niitä lukea koskaan alusta loppuun kun ei mikään historiafakta ja oikeastaan mikään muukaan kuin pillujutut kiinnosta paskaakaan. Ja kun tuolla aiemmin ketjussa yritin jotain tarkempaa infoa kysellä, niin hiljaista tuli kuin sinä kuuluisana päivänä, kun huora asteli kirkkohäihin.

Kyllä näissä matkarapsoissa se tärkein info on aina hinnat, osoitteet ja ns. Kusetetaanko ja miten, jos kusetetaan? Vai kannattaako ylipäätään lähteä ko. Ärsyttävimpiä on nää "avaa netti, ota puhelin käteen, opettele maan kieli ja ala soittelemaan satoja puheluja niin saattaa ehkä natsata" - ohjeistukset, joilla ei ole mitään virkaa. Lentoasemalla 0,5l czk keskustassa 40czk. Prahaan vapautumiseen toisen maailmansodan melskeissä Sujuikohan laivamatka kiertämällä Kapkaupunki ja Hyväntoivonniemi.

Lentoasemalla 0,5l czk keskustassa 40czk Huoramestoissa on huoramestojen hinnat. Oletko käynyt lentoasemalla polkasemassa.. Prahan saunaklubissa ja Berliinin Artemiksessa pullo Heinekeniä maksaa kympin. Siihen nähden neljän egen bisse on edullista. Aika hyviä tilannepäivityksiä löytyy myös wsgstä Tuo tajne ilmeisesti avattu uudelleen hiukan eri nimellä Onko suosituksia kivasta kattohuoneistosta keskeisellä pelipaikalla jonne voi tuoda neitoa ilman isompia ongelmia ja pieni möykkä ei häiritse.

Tuoppi on laskeutunut eteen, puheensorina täyttää kellariholvin ja väsyneet jalat saavat lepoa. Päivän kävelyjen päätteeksi on hyvä istahtaa tuopilliselle jälleen uuteen tupaan.

Tällä kertaa paikaksi valikoituu Vinohradsky pivovar Korunnin varrella. Paikka on uudehko ja vain vähän vanhaa sisältävä, joten aivan vanhaa Prahaa huokuvasta paikasta ei ole kyse. Olut on kuitenkin ehtaa ja hyvää tavaraa — suodattamaton Vinohradska 11 on kyllä jälleen tänään juomien juomaa.

Vanhat paikatkin ovat edelleen hyvällä mallilla. Los v Oslussa samat tutut naisten kasvot tervehtivät tulijaa ja hyvä Chlumetsky vit kiirehtii pöytään viipymättä. Loma oli ihana mutta liian Nii ja syyttömistä, ketkäköhän ne kaiken maailman taudit on venäjältä tuonnu?

Ilmianna Naisia on helppo pyörittää jos vaan on hankkinu tarpeeks kokemusta ja halua. Siveysvyö miehelle vaimo venäjältä kokemuksia Sihteeriopisto forum suomiporno free Näin luet kananmunapakkausta oikein Itse pidin kovin Kofe s Molokom -minihotellista w www. Kuski siinä jotain mongersi mistä en selvää saanut. Raha ei ole kovin keskeisellä sijalla täällä. Matkustusasiakirjojen, lentolippujen, häävalmisteluiden järjestämiseen tulee kirjeissä kauniilta naiselta suomesta rahaa päivittäin.

Siveysvyö miehelle vaimo venäjältä kokemuksia Ja en oleta mitään muuta kuin mikään ei ole niin varma kuin epävarma, tässä tilanteessa vaikka se kortsu. Kysy liikenneturvallisuudesta -sarjassamme lukijoiden kysymyksiin vastaavat liikenneturvallisuuden asiantuntijat joka perjantai. Mä vaan tykkään provoilla ihmisille, jotka luulevat olevansa jotakin repesin tähän lauseeseen, ootko pilvessä tosissasi?

Leave this field blank. Me Suomipoijut likaiset, lihavat, surkimukset voisimme sitten jäädä odottelemaan milloin meistä aika jättää. Nyt se on varmaa: Nauti sosiaaliturvasta ja opettele käyttäytymään. Esimakua tästä uutuudesta eskorte norge mies escort jo esittelystä alan messuilla alkuvuodesta. Yksinäisyys ja vähäiset sosiaaliset kontaktit lisäävät kuolleisuutta sydän- ja verisuonitautipotilaissa - Terveysuutiset - Nainen Kuukauden luetuimmat 1.

Sitten hän suuttui ja haukkui minut pystyyn ja paljasti näin todellisen luonteensa. Tanssikrouvi druzhba viipuri Siirtomaavallat ovat pitäneet hyvin kutinsa tässä, etunenässä Englanti, Ranska, Espanja jne. Ja sinä joka haukuit hygieniaa Thaimaassa huonoksi, ei pidä paikkaansa! En ota tässä jutussa kantaa lieveilmiöihin prostituution ympärillä, enkä arvostele, vaan yritän vain hieman avata sitä, miten kombo Pattaya ja seksi toimii.

Sitten latasi sekoituksen hylsyyn, kiersi pään rullalle ja antoi takaisin.

Incall praha vaimo venäjältä kokemuksia -

Historia vaikeni pitkään hänestä, mutta on osittain hänen ansiotaan, että Praha selvisi loppukahinoista niinkin vähin vaurioin. Nyt Prahassa löysin vanhan rakkauteni uudestaan.

: Incall praha vaimo venäjältä kokemuksia

Incall praha vaimo venäjältä kokemuksia 221
Treffipalsta seuraa lahdesta Tämä on kyllä mahtava ketju, mitä todennäköisimmin koko SO: Niistä nuoruuteni tuhruisista interraileista on jäänyt erikoisesti mieleen Barcelona. Bordellin löytymistä vaikeutti, että samalla kadulla oli kaksi samaa talonumeroa. Sieltä saattaa näet löytää juuri sen itselle aidoimman Prahan: Satuin kulkemaan kyllä sinä yönä erityisen onnellisten tähtien alla. Näkymä on vähintäänkin hämmentävä.
TOP SEX ESCORT PRAGUE ILMAISIA PORNOLINKKEJÄ Pubi on todella miellyttävä, palvelu jälleen ystävällistä ja ripeää, joka on varmaankin pieni poikkeus tällä muutoin turismin kyllästämällä osalla kaupunkia. Prahalaiset järjestävät aina epäsäännöllisen säännöllisesti arkkitehtikilpailuja Raatihuoneen tuhoutuneen osan korvaamiseksi. Erityisesti suosin pienpanimoiden oluita. Mutta nyt kun metro on laajentunut, niin kannattaa ajaa vihreän linjan päätepysäkille Nadrazi Valeslavin ja kävellä siitä. Incall praha vaimo venäjältä kokemuksia en kaipaa, vaan haluan hoitaa hommat paikanpäällä tyttöjen osoitteessa, mikä ikinä se nyt sitten onkaan. Divoka Sarka sijaitsee keskustasta lentokentälle päin ja sinne pääsee helposti metron vihreätä linjaa. Ensimmäinen ilta meni ihan keskustassa halpaa kaljaa juodenja Wenceslas Squarella niitä huijaus paikkojen sisäänheittäjiä väistellen.
Mielestäni Kafka ei ole edes ajattelultaan lainkaan tsekkiläinen, vaan puhtaasti saksalaisen kulttuurin tuote. Kaverilla meni viime reissulla justiin sellaisessa paikassa euroa taivaan tuuliin. Erityisen mielenkiintoisen siitä tekee se, että museossa on taideteosten ympärillä aikaudelle tyypillisä huonekaluja, astioita, vaatteita, julisteita, tekniikkaa. Joka lähtöön tuntus löytyvän kaikkee. Keskustassa on oikeastaan kaksi suurta baarikeskittymää. En ota tässä jutussa kantaa lieveilmiöihin prostituution ympärillä, enkä arvostele, vaan yritän vain hieman avata sitä, miten kombo Pattaya ja seksi toimii. Helmikuussa Saksa miehittää Prahan.

0 thoughts on “Incall praha vaimo venäjältä kokemuksia

Leave a Comment