Eturauhasen lypsäminen kullin hieronta

eturauhasen lypsäminen kullin hieronta

Eturauhasen terveys on miehen hyvinvoinnille hyvin tärkeä asia. Sillä on suuri vaikutus yleisterveydentilaan ja seksuaaliseen toimintakykyyn. Tulehtunut eturauhanen on ikävä vaiva, voit pyrkiä ehkäisemään tätä vaivaa usealla tavalla.

Säännöllinen seksielämä auttaa pitämän eturauhasvaivat loitolla. Voit kokeilla vaivojen ehkäisyyn ja hoitoon myös ravintolisiä, ne takaavat että elimistön immuniteettia varten tarvitsemat mineraalit ja hivenaineet on paikalla. Eturauhanen on vastuussa seksuaalisesta toiminnasta tuottaen nestettä siemennesteeseen. Se sijaitsee lähellä virtsaputkea, jonka tehtävänä on kuljettaa virtsaa virtsarakosta penikseen. Eturauhanen yleensä kasvaa aikuisiän ajan, mutta ikääntyessä se voi johtaa virtsateiden ongelmiin, kuten heikkoon virtsasuihkuun, tiputteluun virtsaamisen jälkeen, kyvyttömyyteen tyhjentää rakkoa ja tarvetta virtsata usein yöllä.

ProstaSURE ravintolisä auttaa ylläpitämään tervettä eturauhasta tarjoten kaivattua helpotusta. Eturauhanen sijaitsee virtsarakon ja peniksen välissä peräsuolen edessä ja on noin saksanpähkinän kokoinen. Eturauhasen tärkein tehtävä on erittää nestettä, joka ravitsee ja suojele siittiöitä.

Moni eturauhasta useasti hierova mies on raportoinut tehokkaista tuloksista sekä terveyden että seksuaalisuuden kannalta. Eturauhasen hieronta on hierontatyyppi, jossa eturauhasta stimuloidaan joko sormen avulla tai eturauhasen hierontalaitteella.

Eturauhasen hieronta on erityisen tehokas silloin kun suoritat hieronnan itse, koska voit säädellä painetta mieltymystesi mukaan tai säätää eturauhasen hierontalaitteen asetukset juuri sinulle parhaiten sopiviksi. Voit pyytää myös kumppaniasi avustamaan hieronnassa ja valitsemaan kahdesta hieronta mahdollisuudesta sinulle parhaimman. Lue täältä lisää eturauhasen lypsämisestä ja katso vinkit eturauhasen hierontahoitoon.

Eturauhasen hieronta voi olla joko lääketieteellisistä syistä tehtävä hoitotoimenpide tai se voi olla terapeuttista. Eturauhasen hieronnan kokeilemiseen voivat liittyä monet eri syyt, etenkin erektiohäiriöt tai krooninen eturauhastulehdus. Eturauhasen hieronnan on sanottu auttavan eturauhaskanavan puhdistumista. Putki kulkee eturauhasen kautta muualle sukuelimiin sekä yhdistyy myös virtsaputkeen.

Hieronta voi auttaa eturauhasta vapauttamaan nestettä, joka puhdistaa tukkiutuneet kanavat ja helpottaa laajentunutta eturauhasta. Hieronnan on myös todettu helpottavan muita eturauhaseen liittyviä oireita. Päivittäinen istuminen, joka vaivaa useimpia miehiä modernissa työympäristössä, vaikeuttaa verenkiertoa eturauhasessa, jonka on todettu olevan yksi syy eturauhasen tukkeutumiin ja ongelmiin. Eturauhasen hieronnan on tarkoitus stimuloida rauhasia niin että verenkierto aktivoituu ja tuore veri pääsee kiertämään myös eturauhasessa.

Hyvä verenkierto auttaa useisiin eri vaivoihin. Eturauhasen hieronnasta ollaan montaa mieltä ja tutkimustulokset ovat olleet vaihtelevia. Pienimmissä tutkimuksissa on saatu positiivisempia tuloksia aikaan, kuin suuremmissa otannoissa. Eturauhasen hieronta vaatii vielä tarkempaa analyysiä ennen kuin se voidaan ottaa osaksi laajempaa lääketieteellistä suositusta, mutta sen hyviä puolia ei voi kieltääkään.

Suurin osa eturauhasen toimintaan keskittyneistä tutkimuksista eivät ole juurikaan tarkastelleet eturauhasen hierontaa. Puutteellisten tutkimusten takia monet lääkärit eivät vielä uskalla suositella eturauhasen hierontaa varauksetta. On kuitenkin todettu, että jotkut miehet hyötyvät eturauhasen hieronnasta. Etenkin seuraavista oireista kärsivät miehet voivat saada hieronnasta helpotusta:.

Hieronta voi auttaa esimerkiksi rentouttamaan tukkeutuneita siemenjohtimia jolloin nesteet pääsevät helpommin liikkumaan miehen sukupuolielimissä.

Tukkeutumat saattavat aiheuttaa epämukavuuden tunnetta siemensyöksyn aikana jolloin hierontaa on syytä kokeilla. Hierontaa on käytetty pitkään hoitamaan miehen erektiohäiriöitä jo ennen modernin lääketieteen syntyä.

Eturauhasen hierontaa käytetään edelleen muiden hoitomuotojen, kuten lääkkeiden, penispumppujen ja implanttien ohella. Eturauhanen sijaitsee virtsaputken ympärillä. Eturauhasen suurentuessa tai tulehtuessa se voi haitata virtsaputken toimintaa ja jopa hetkellisesti katkaista sen toiminnan. Eturauhasen hieronta voi auttaa laskemaan turvotusta ja parantamaan ja tehostamaan vitsankulkua.

Ensihätään minun taitaa olla pakko kokeilla itse, josko saisin hierottua sitä rauhasta Treenailen tässä ajankuluksi vastausta odotellessa. Menkää vaan sen hierottaviksi. Kukaan nainen ei tollasta suostu tekemään, homojen hommaa. Valitettavasti en ole jätkä. Valitettavasti on paljon naisia, jotka tekevät tällaista ja paljon miehiä, jotka joutuvat lypsetyiksi.

Sinua taitaa vain pelottaa vallan menetys. Ajatella nyt, avuttomana naisen edessä, joka pitää sinua kiimassa tuntikausia. Itsestään epävarmat miehet pitävät varmasti tällaista uhkana. Minua ei pelota mikään. En käytä valtaa vaimoani vastaan eikä hän minua vastaan. En halua olla kiimassa tuntikausia, on muutakin tekemistä.

Vaimoni osaa kyllä lypsää sieltä mistä kuulukin ja hyvin osaakin, ei siinä tunteja tarvita. Reaktiosi kertoo kyllä jotain aivan muuta. Kukahan sen oikein yleispätevästi määrittää, että millainen on oikeaa seksiä? Olen kyllä ennenkin törmännyt tuollaisiin tyyppeihin, jotka eivät ole edes osanneet kuvitella, että lypsäminen on mahdollista.

Vallan menetyksen pelko sitten johtaa siihen, että mies itsepintaisesti kieltää tällaisen mahdollisuuden ja demonisoi sen. Jos todella olet sinut asian kanssa, niin kukaanhan ei pakota sinua lukemaan minun viestejäni, saati kirjoittelemaan täällä Yleensä vaimo ei halua jatkaa siitä kerran hekuman lähelle päästyään Pelkääköhän sen "valtikkansa" puolesta? Kuules nyt, onkos se jotain demonisointia jos ei sun jutuista perusta.

Sulla itselläs tuntuu olevan alistamistarve. Niin ja mikäs sut pakottaa täällä kirjoittelemaan tai viestejä lukemaan? Ellet ole huomannut, minulle on tullut useita vastauksia miehiltä ja positiivisia sellaisia.

Eli miehiä, joita tämä aihe kiinnostaa on selvästi enemmän kuin kaltaisiasi narisijoita. En sanonut, että se on demonisointia, jos et perusta jutuistani.

Jos mies haluaa, että nainen häntä alistaa, on kysymyksessä henkilö, jolla on lapsuudessa jäänyt jotain saamatta. Tavallisesti äiti ei ole antanut tarpeeksi huomiota, jolloin sellaiset ovat äitiä vailla loppuikänsä. Äitihän sanoo pikkupojille, missä kaappi seisoo. Sinä saat minun puolestani jatkaa harrastuksiasi. Olisi todella mahtavaa löytää nainen joka tuon toteuttaisi Jos hieronnan lopuksi tunnistelet niin voi monesti havaita arkuuden vähentyneen.

Seuraavaksi hierotaan eturauhasta, hieronta tapahtuu reunoilta keskelle päin seuraten täten rauhastiehyiden suuntaa reunoilta keskelle. Hierotaan jokainen eturauhasen kohta muutamaan kertaa, hieronta on syytä aloittaa varoen ja lisätä voimaa potilaan mukaan. Hieronta kestää ainakin 10min, ei ole mitään syytä painella kipeää rauhasta kovalla kädellä vaan on alettava sellaisella voimalla minkä potilas kestää. Ensimmäisellä hierontakerralla hieronta tulee tehdä erityisen varovasti, koska potilas on muutenkin jännittynyt tilanteesta.

Jos eturauhasessa on bakteereita voi kovakourainen hieronta saada aikaan laajemman infektion tai infektion pahenemisen. Tulehduksen taustalla voi olla alkavaa syöpää ja se tulee aina diagnosoida tarkasti.

Potilaan ikä vaikuttaa syöpäriskiin. Kirjallisuutta liittyen eturauhaseen ja sen terveyden ylläpitoon: Eturauhasen hieronta Eturauhasen hieronta on vanhin eturauhasentulehduksen hoitomuodoista. Monet miehet tuntuvat saavan apua säännöllisesti toistetusta eturauhashieronnasta, mutta tästä hieronnasta ei ole tutkimustietoa ja hieronnan teho riippuu hierojasta ja sen tekniikasta. Akuutin tulehduksen jälkeen eturauhasta on hyvä hieroa pari kertaa viikossa.

Väliaikoja voidaan pian pidentää viikoksi. Potilaan alkaessa olla lähes terve pidennetään väliaikaa päivään ja hieronta lopetetaan kun potilaalla ei enää vaivoja eivätkä eturauhanen ja siemenrakkulat tunnu lainkaan aroilta.

Hierontahoito voi kestää kuukausia, joskus 6kk. Eturauhasen hieronta myös mahanpuolelta Eturauhasen hierontaa on myös mahdollista tehdä, kun potilas on selällään makuullaan. Makuuasennossa miehellä on polvet koukussa, kuten jos hierottaisiin niin, että potilas olisi kyljellään. Tässä makuuasennossa on mahdollista hieroa eturauhasta myös mahan puolelta, jolloin oikean käden etusormi on peräsuolessa tunnustelemassa eturauhasta ja vasemman käden peukalolla painetaan mahaa peniksen yläpuolelta, noin cm peniksestä ylöspäin.

Painaessasi mahan puolelta peukalolla tunnet oikean käden etusormessa paineen tunnetta, jolloin olet löytänyt oikean kohdan josta voit eturauhasta hieroa vatsanpuolelta. Hieronnan voit aloittaa vatsan puolelta niin, että pidät oikean käden etusormella eturauhasen rakonpuoleisesta päästä ja vasemman käden peukalolla kohdistat pientä voimaa eturauhasen rakonpuoleisiin kudoksiin, siitä hierovalla liikkeellä vasemman käden peukalo siirtyy kohti eturauhasen keskustaa ja alempaa kärkeä.

Oikean käden etusormella voit hieman painaa eli nostaa eturauhasta, jolloin vasemman käden peukalolla saa helpommin hierottua rauhasen mahanpuoleiset pinnat. Hieronnan voima ei saa aiheuttaa potilaalle merkittävää kipua, eikä suolen seinämää saa voimakkaasti painaa. Kuitenkin pitkäaikaiset vaikutukset ovat tutkimuksissa huonot. Kuurin aikana kuitenkin oireet ovat lievittyneet. Lämpöhoidot jotka kehitetty liikakasvun hoitoon TUMT mikroaaltohoito ja radiofrekvenssihoito eli transuretraalinen neula-ablaatio TUNA Bioflavonoidit voimivat myös antioksidantteina, ja joillakin niistä todettu anti-inflammatorisia ja soluja stabiloivia vaikutuksia.

Luontaistuotteena saatava bioflavonoidi quercetin on todettu pienessä tutkimuksessa kohtuullisen tehokkaaksi oireiden lievittäjänä Kortisonin ja antibiootin injektointi suoraan eturauhaseen, jos oireet ovat vaikeat. Hoidon tehosta ei ole olemassa tutkimustietoa. Kehonulkoinen eturauhasen paineaalto hoito ESTW, eli extra corporeal shock wave therapy jonka ideana on relaksoida eturauhasen sileää lihasta, kuten hieronnassa ja parantaa kudoksien hapensaantia.

ESTW hoito tuottaa pieniä uudissuonia kudoksissa ja se on osoittautunut kohtuullisen tehokkaaksi menetelmäksi kroonisissa eturauhasen tulehduksissa. Hoitoa ei ole vielä saatavissa suomessa Muuta Tulehduksen taustalla voi olla alkavaa syöpää ja se tulee aina diagnosoida tarkasti. Food, Nutrition, and the Prevention of Cancer: Serum insulin-like growth factor-I levels and prostate cancer risk—interpreting the evidence.

Eturauhasen lypsäminen kullin hieronta -

Ajatella nyt, avuttomana naisen edessä, joka pitää sinua kiimassa tuntikausia. Tavallisesti äiti ei ole antanut tarpeeksi huomiota, jolloin sellaiset ovat äitiä vailla loppuikänsä. Potilaan ikä vaikuttaa syöpäriskiin. Suostuisin heti tuohon käittelyyn. Saako lypsettyä hieromalla muuta kuin kerran illassa?

: Eturauhasen lypsäminen kullin hieronta

Eturauhasen lypsäminen kullin hieronta 584
Seksi fantasiat etsin miesystävää 715
Suomitytöt porno ilmainen treffipalsta 269
In pussy seuraa seinäjoki Vastaa alkuperäiseen viestiin Miehen lypsäminen Miehen lypsäminen ei välttämättä tarkoita samaa kuin runkkaaminen. Ja kiitos Lissulle esiin tuodusta asiasta! Ja itse hieronta ei vaadi sen erityisempää opiskelua: Eturauhasen voi hieromalla saada tyhjentymään, jolloin sen sisältö tulee ulos prostate drainage. Olin seuralainen treffit helsinki vaimon antavan ennen töihin lähtöä. Moni eturauhasta useasti hierova mies on raportoinut tehokkaista tuloksista sekä terveyden että seksuaalisuuden kannalta.
Eturauhasen lypsäminen kullin hieronta Porno sivut karvainen pillu video
eturauhasen lypsäminen kullin hieronta

Voin tältä seitsemän vuoden ajalta arvioida, että n. Tuohon aikaan kuuluu pari pidempää suhdetta ja loput melko satunnaisia kumppaneita, eiköhän suurin osa hommaan suostu seurustellessa, mutta ensitapaamisten yhteydessä naiset ovat jostain syystä nihkeitä asian suhteen yleensä. Lisävirikettä kokeneille Sitten kun homman on oppinut ja se käy luontevasti voi piristää seksikokemusta laittamalla miehen anukseen helminauha. Noin 1- 1,5 halkaisijaltaan helmiä nauhassa muutaman sentin välein.

Tätä nauhaa kun vetää hitaasti anuksesta pois juuri ennen siemensyöksyä, joko naiden tai suihin oton aikana, niin johan tapahtuu. Kuten pelkäsin pidenpiaikaisen sairaalareissun jälkeen liikunnan puutteen vuoksi eturauhasessa alkoi epämääräinen jomotus, ja tiesin, että tilanne alkoi huolestuttaa.

Onneksi tiesin tähän vaivaan hyvän hierojan, ja nyt muutaman käynnin jälkeen olen päässyt vaivsta eroon ennenkuin se olisi kehittynut pahaksi tulehdukseksi. Upeaa että on tähän erikoistuneita hierojia. Olen nainen ja ensimmäisen kerran kun mieheni pyysi työntämään sormeni pyllyynsä samalla kun tulee, ajatus tuntui kuvottavalta mutta annoin mennä ja paljain sormin.

Lopulta oli vaan upeaa seurata, mikä syöksy ja nautinto siitä toiselle syntyi. Tietty sen sormen pesin kolmeen kertaan sitten se jälkeen. Nykyään käytetään noissa hommissa pientä tasasta tappia tai sitten sellasta pitkää hauskaa tappia missä on pallukoita virallista nimeä en tiedä. Samalla tietty liukkaria myös ja samanaikasesti hieron kädellä penistä tai otan suihin.

Kyllä lähtee upeat syöksyt ja huudot. Olen mies ja täälläkin on myös löydetty aivan uusi maailma! Lähdin tutkimaan tätä eturauhas asiaa yksinäni ja rauhassa. Ja muutamien kokeilukertojen jälkeen rupesi paikat löytymään ja tapahtumaan. Ostin seksikaupasta erityisesti tätä tarkoitusta varten suunnitellun sauvan. Nykyään pystyn laukeamaan jo pelkästään eturauhasta hieromalla. Itselläni parhaiten toimii tuo "perinteinen" edes takaisin liike ilman vibraa.

Ja tässä yllättävin huomio: Kymmeneen orgasmiin olen joskus päässyt, joten homma todellakin toimii ainakin kohdallani! Ensimmäisessä orgasmissa kestää aikaa, mutta sen jälkeen ne tulevat helposti uudelleen ja uudelleen Eturauhasta hieroessani itselläni ei ole varsinaisesti erektiota, mutta hyvältäse silti tuntuu.

Lisäksi orgasmissa tulee vain nestettä ilman spermaa ilmeisesti eturauhasesta Itse en voi kuin suositella muille miehille kokeilemaan! Mekin voimme saada moninkertaisia orgasmeja! Jos tämä ei ole syy kokeilla mikä sitten? Emme suosittele sinun käyttävän elektronista eturauhasen hierontalaitetta ennen kuin olet saanut siihen tarkat ohjeet lääkäriltäsi, vaikka markkinoilla onkin paljon itsehierontalaitteita.

Osaa niistä myydään myös seksileluina, sillä eturauhasen stimuloiminen tuottaa nautintoa osalle miehistä. Muista käyttää laadukasta liukuvoidetta apuna eturauhasen hieronnassa, tämä tekee kokemuksesta miellyttävämmän. ShytoBuy Intiimiterveys Miehet Eturauhasen hyvinvointi Tärkeimmät vinkit eturauhasen hierontaan itse. Tärkeimmät vinkit eturauhasen hierontaan itse Eturauhasen hieronta ei vain tunnu hyvältä, vaan sillä on myös parantavia vaikutuksia eturauhaseesi.

Tällä sivulla Vinkkejä eturauhasen hierontaan Miksi eturauhasen terveys on miehille tärkeä asia? Eturauhasen itsehieronta Mitä hyötyä eturauhasen hieronnasta voi olla? Mihin oireisiin eturauhasen hieronta voi olla avuksi? Kivulias siemensyöksy Erektiohäiriöt Virtsaamisongelmat Eturauhastulehdus Liittyykö eturauhasen hierontaan riskejä? Vinkkejä eturauhasen hierontaan On suositeltavaa puhdistautua ennen hieronnan aloittamista.

Varmista, että peräsuoli on täysin tyhjä ja peseydy kunnolla. Rentouta lantion lihakset esimerkiksi ottamalla kuuma suihku tai kylpy. Varmista, että sormenkyntesi ovat sileät ja lyhyet. Voi olla hyvä käyttää esimerkiksi lateksisia käsineitä tai kondomia sormien päällä.

Jos mieluummin haluat käyttää eturauhasen hierojaa, on laadukas hierontalaite aina erinomainen valinta. Makaa selälläsi pyyhe allasi ja aseta tyynyt tukien päätäsi ja selkääsi. Levitä liukuvoidetta, kuten KY Jellyä , tai luonnollista risiiniöljyä sormiisi tai anustappiin sekä peräaukon alueelle. Paina keskisormesi päällä hellästi peräaukkoa, kunnes se alkaa rentoutua. Liikuta sormeasi pienin ja pyörivin liikkein. Mitä kauemmin sen parempi, sillä siten saat tiukemmatkin peräaukon lihakset rentoutumaan.

Yritä jatkaa rentouttamista useita minuutteja. Kyseisellä alueella on monia hermopäätteitä ja kun pääset yli kireydestä tällä alueella ja lihaksesi alkavat rentoutua, jo yksistään tämä voi tuntua erittäin miellyttävältä. Kun peräaukon lihaksesi alkavat rentoutua, paina entistä kovemmin kunnes sormesi, eturauhaskiihotin tai anaalitappi alkaa painumaan sisään.

Kaikki on kiinni oikean kulman löytämisestä. Sormesi tulisi osoittaa hieman eteenpäin ja ylös kohti etupuolta, kun löydät tien sisälle peräaukkoon. Liikuta sitä edestakaisin ja etsi hyvä sisäänmeno kulma. Kun olet löytänyt oikean kulman, sormesi liukuu sisään sentin tai pari, mikäli olet käyttänyt tarpeeksi liukastetta. Aluksi se saattaa tuntua hieman oudolta, mutta vain siksi, koska et ole tottunut tunteeseen.

Hengitä rauhallisesti sisään muutaman kerran ja anna vartalosi rentoutua. Rentoudu ja anna nautinnon kehittyä. Etene kuitenkin rauhallisesti, kunnes olet tottunut tähän hierontatapaan. Kun painat sormella kevyesti ylöspäin napaa kohti, kunnes tunnet eturauhasesi. Jos käytät eturauhasen hierojaa, se tekee tämän puolestasi. Nyt liikuta sormea edes takaisin samalla liikkeellä, kuin kutsuisit jotain luoksesi, kuitenkin aina hitaasti ja hellävaraisesti.

Hellävaraisuus on kaiken a ja o, jotta et aiheuta vahinkoa eturauhasen kudoksiin. Älä koskaan käytä liian voimakkaita liikkeitä. Yhdistä tähän liikkeeseen kevyet puristelut saadaksesi lisähyötyä. Saatat myös huomata, että eturauhasen erektiohermot, joita stimuloit, ovat vastuussa peniksen kovettumisesta eli erektiosta Muista, että voit pikkuhiljaa rakentaa eturauhasen hierontaan käytettyä aikaa. Aluksi, hiero vain 5 minuuttia tai vähemmän. Lisää etusormeen liukastetta tasaisesti, aseta sormi suuaukolle ja työnnä varovasti aukosta sisään.

Sormi painetaan peräsuoleen sisään varovasti ja hitaasti, kun sormi on työnnetty kokonaan aukosta sisään niin sormi viedään suoleen pohjaan asti. Pidä noin puoli minuuttia sormea peräaukossa jolloin henkilö ehtii rentoutumaan ja tottumaan tähän tilaan. Sen jälkeen varovasti tunnustellaan eturauhasta, joka on kastanjan kokoinen elin ja muodoltaan päärynän muotoinen, tunnustelu tulee tehdä varoen.

Eturauhanen on aina syytä tunnustella alkuun, jotta voidaan sulkea pois juuri iän tms. Jos miehellä on selkeää muutosta siellä, jonka tunnustelussa huomaa niin siitä tulee sanoa hierottavalle henkilölle ja kysyä haluaako hän että hieronta tehdään vai keskeytetäänkö se jo alkuunsa. Jos hierottavan eturauhanen tuntuu epätasaiselta ja kipeältä, on syytä keskeyttää hieronta ja. Syöpäkudosta ei tule hieroa, koska primääri kasvain voi silloin lähettää syöpäsoluja verenkiertoon jotka voivat aiheuttaa potilaalle etäpesäkkeitä.

Peräsuoleen viety sormi tavoittaa helposti anaalikanavassa mahanpuoleisessa ventraalipuolella eturauhasen alapään, jota alakärjeksi kutsutaan apexin. Tunnustele eturauhanen ja sen koko verrattaen sormesi kokoon. Eturauhanen on yleensä vaivattomasti erotettavissa ja jos on vaikeuksia, pyydä miestä koukistamaan jalkojaan, jos hän on makuuasennossa. Eturauhasen vasenta ja oikeaa lohkoa erottaa matala vako, joka aiheuttaa pykälän eturauhasen kranaalipäähän basikseen. Eturauhasen sivut ovat hyvin selvät, ellei rauhasessa ole karsinoomaa eli syöpää tai vahva tulehdus tehnyt sivujen määrityksen vaikeaksi.

Painele hellästi ensin eturauhasen vasenta puolta ja sitten oikeata puolta, älä käytä voimaa. Terveen eturauhasen hieronta kevyellä painelulla ei aiheuta mitään kipua, mutta normaalia on virtsapakon ja virtsan tulon tunne terveellä sekä tulehtuneella rauhasella. Hierojan on hyvä kysyä tuntuuko kipua vai jääkö kipu virtsapakon alle. Sen jälkeen etsi siemenrakkulat, siemenrakkulat ja niiden tunnustelu ovat hieman hankalia.

Siemenrakkulat ovat tunnusteltavissa, mutta terveen miehen siemenrakkulat on vaikea löytää ja vaatii kokemusta. Turvonneet siemenrakkulat sen sijaan on helppo tunnustella, jos vain tietää mitä hakee. Siemenrakkulan tyvi on kiinni eturauhasen sivuilla, sivuilta siemenrakkula jatkuu noin 5cm pituisena lähes suoraan sivuille päin, jollain miehellä ne tuntuu olevan myös hieman kulmassa astetta.

Siemenrakkulat kaartavat peräsuolen kohdalla siten, että se ympyröi noin puolet peräsuolen poikkileikkauksesta. Siemenrakkulan kärjen tavoittamiseksi ei riitä siis että sormi on suunnattu sivulle vaan kättä täytyy kiertää tästä asennosta vielä noin 45astetta mahan puolelle.

Sormi on vietävä niin syvälle kuin suinkin pääsee. Aran alueen kartoittaminen sormenpäällä tunnustellen helpottaa myös siemenrakkulan paikan määrittämistä. Tunnustelussa arvioidaan eturauhasen reunat ja samalla tunnustellaan sen kovuus, eturauhanen on normaalisti hyvin pehmeä elin, jos vertaan sitä johonkin niin normaalisti se tuntuu hyvin hyytelömäiseltä elimeltä.

Kuitenkin tulehtuneena elin on suurentunut ja kovettunut, jolloin myös siinä on merkittävästi kipuja ja pienikin kosketus sattuu. Kun tunnustelu on tehty, voidaan aloittaa eturauhasen hieronta. Hieronta aloitetaan siten, että etusormea liikutetaan eturauhasen vasemmalta sivulta kohti eturauhasen keskikohtaa ja sitten seuraavaksi viedään sormi taas oikealle reunalle sen jälkeen etusormea liikutellaan kevyesti painaen kohti eturauhasen keskustaa.

Sitä jatketaan kunnes eturauhanen pehmentyy ja eturauhaseen kertynyt ylimääräinen paine purkautuu virtsaputkeen hitaasti virtsaputkeen. On siis normaalia, että virtsaputkesta purkaantuu limaista eritettä, myös virtsaa voi tulla hetkittäin jos eturauhanen on kovin tulehtunut. Hieronta on aloitettava hyvin hellästi ettei potilaan tarvitse jännittää eturauhasen kipua, kivun liiallinen lisääntyminen johtaa pakonomaisiin reflekseihin ja vaikeuttaa hierontaa.

Jos tunnustelussa siemenrakkulat ovat painelulle herkät, on hyvä aloittaa hieronta niistä.

0 thoughts on “Eturauhasen lypsäminen kullin hieronta

Leave a Comment